יום ראשון, 23 בספטמבר 2012

בדיקות מים- למה? מתי? מי?

מיי השתייה, הם חלק בלתי נפרד מהתזונה היומיומית שלנו. ככאלה, עליהם להיות בטוחים ואיכותיים לבריאותנו התקינה. אז כיצד מוודאים את האיכות, מתחילים בווידוי בדיקות מקצועיות ומהימנות.

במאמר הבא, נדבר על חשיבות בדיקות המים ואיכות הבדיקה עצמה

בדיקות מים שוטפות

בדיקות מים עירוניות ואזוריות, מבוצעות על פי הנחיות ותקנות משרד הבריאות בנוגע לאיכות מים כמו מיי השתייה. חברות הדיגום וטיהור המים, המוסמכות על ידי משרד הבריאות, מבצעות בין היתר בדיקות לגילוי זיהומים, חיידקים, בדיקות עכירות ורמות שונות של תרכובות כימיות במין כמו, פלואור, כלור, נתרן, חנקות, חומצות ועוד. בכל הקשור למאגרי מים ומקורות מים, כמו תהומות ובארות, מתבצעות בדיקות בקטריאליות מקיפות ומורכבות יותר, מאחר ועוברות דרך ארוכה יותר עד לצרכן הסופי, וכתוצאה מכך, עלולים להיווצר בהם זיהומים וחיידקים רבים יותר, מאשר במקורות מים אזוריים.

חשיבות מיכל המים לאיכות המים

בדיקות שוטפות למיכל המים בכלל, מעבר לבדיקות המים חשובות אף הן, לוידוא איכות המים ומניעת היווצרות חיידקים, כתוצאה מחוסר תחזוקה והצטברות חיידקים וחלודה, על דופנות המיכל. יש לבצע את הבדיקה, בהתאם להוראות משרד הבריאות ובאמצעות חברה המאושרת על ידי המשרד. בדיקת מיכל המים, תתבצע פעם בשנה לפחות ובהתאם להנחיות על פי האזור וסכנות הזיהום. תחזוקה שוטפת של מיכל המים, תמנע הצטברות לכלוך והצטברות סידן על דפנות המיכל. ככלל, אבנית אינה מזיקה לבריאות אך עשויה לגרום לבלאי מהיר של מיכל המים וצורך מהיר שכיח יותר בהחלפתו. על פי כללי משרד הבריאות חשוב מאוד לוודא שמתבצעת סירקולציה (סחרור) מתמיד של המים, מניעת חזרת מים לצינורות, וידוא כניסת מים מזוהמים ואיטום פתחי המיכל באופן הרמטי למניעת נזקים מעשה יד אדם או בעלי חים, כמו ציפורים, למניעת קינון על המיכל.

כיצד בוחרים אנשי מקצוע?

חברה ו/או איש מקצוע, לצורכי בדיקות מים וטיהור מים מחויבים באישורים והסמכות מצד משרד הבריאות. ישנה חשיבות עליונה בבחירת אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, אשר מכירים את העבודה ומקרי הזיהום השונים. חשוב לדעת, שבמהלך טיהור המים, יש לבצע בדיקות מים או בשמן המקצועי, דיגום מים, לפני ואחרי הטיהור. לפני הטיהור- בכדי לבחון את מרכיבי המים לצורך תכנון תהליך עבודת הטיהור ובכדי להציג את מצבם של המים, העכירות שלהם, נפח וכמות המרכיבים השונים, אותם ציינו מעלה, בכדי להתרשם ממצבם של המים, לפני תהליך הטיהור. לאחר הטיהור, יש לוודא שמתבצע תהליך בדיקת מים נוסף, לבדיקת האפקטיביות של תהליך הטיהור. בסוף כל תהליך טיהור, ישלח נציג מטעם משרד הבריאות לאישור העבודה.

בדיקות מים ובדיקות מיכלי מים בבתים משותפים ובדיקות מיכלי ומאגרי מים אזוריים, חשובים ביותר לבריאות הציבור וחסכון כלכלי לרשויות ואפילו חיסכון משמעותי במים. יש לשים דגש על נושא זה בעת הבדיקות השוטפות בכלל ובמצבי חירום וסכנה לציבור בפרט.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה